AW-11078075585
top of page

SkrotSmart gör metallåtervinning enkelt och smidigt

Industrins cirkulära flöden utvecklas snabbt och efterfrågan på återvunna metaller har ökat rejält på senare år. En ökad återvinningsgrad av metallskrot är en förutsättning för att kunna tillgodose den cirkulära efterfrågan framöver. Den innovativa och expansiva aktören SkrotSmart gör det enkelt, smidigt och lönsamt för privatpersoner och företag att lämna in sitt järn-och metallskrot.

Jonas och Niklas på SkrotSmart i Linköping, älskar att hjälpa kunderna återvinna rätt. Det ska vara enkelt att återvinna metaller. Därför grundades SkrotSmart 2019 som en citynära återvinningstjänst med snabb, smidig och personlig service. SkrotSmart vänder sig till alla företag och privatpersoner som vill sälja sitt järn- och metallskrot samt ett visst sortiment av elektronikskrot. I SkrotSmarts drive-through-anläggningar får samtliga kunder hjälp med avlastning, sortering och lönsamhet i det man återvinner. SkrotSmart finns i 16 svenska städer och erbjuder en smidig lösning av citynära metallåtervinning för företag och privatpersoner.


SkrotSmart köper alla typer av järnskrot och metaller. Gamla cyklar, järnrör, kabelskrot, torktumlare, bilbatterier, fälgar och aluminiumprofiler är exempel på föremål som enkelt och smidigt kan återvinnas på någon av SkrotSmarts sexton anläggningar från Trelleborg i söder till Sundsvall i norr.


–Med snabb och effektiv service kan kunder enkelt lämna sitt järn- och metallskrot till oss på anläggningen. Vi tar även emot kretskort, nätverksutrustning och surfplattor som är elektronikskrot med återvinningsbara metaller, säger Maria Knutsson, marknadschef på återvinningskoncernen Vinning, som äger Skrotsmart.


Okomplicerad metallåtervinning

–Privatpersoner och småföretag som slänger metallavfall på tippen får sällan betalt för sitt avfall. Återvinningsprocessen tar också mer tid. Dessutom kommer inte materialet tillbaka i det cirkulära flödet på en gång. Här väljer vi att gå mot strömmen. För oss är alla kunder lika viktiga, därför erbjuder vi samma höga personliga servicenivå med värdering, vägledning, smidig insamling och rådgivning till samtliga kunder, säger Maria Knutsson.


SkrotSmarts ambition är att avsätta sitt återvunna skrot så lokalt som möjligt, vilket gör att samtliga led i den cirkulära ekonomin kan kortas ner. SkrotSmarts medarbetare brinner för att erbjuda en snabb och smidig service samt att via personlig rådgivning öka kundens kompetens kring vad som kan återvinnas och hur det bör återvinnas.


–Vi har en välutvecklad moralisk återvinningskompass, vilket innebär att vi aldrig tar emot sådant som vi inte kan återvinna till 100 procent. Ett sådant exempel är fälgar där däcken fortfarande sitter kvar, som vi i dagsläget inte kan ta emot, utan hänvisar till nätverket kring SDAB (Svensk Däckåtervinning) som gör just det, säger Maria Knutsson.


Fakta: SkrotSmart finns i 16 svenska städer och erbjuder en smidig lösning av citynära metallåtervinning för företag och privatpersoner. SkrotSmart ingår i återvinningskoncernen Vinning, som utmanar en traditionell bransch med hög service och modernt synsätt inom återvinning på den svenska marknaden. Vår huvudinriktning är återvinning av järn och metall men koncernen erbjuder även kompletta helhetslösningar på flera av Vinnings lokala produktionsanläggningar. Läs mer på vinning.se

Artikel skriven av Annika Wihlborg, läs mer i höst när du är ute och reser: Tema-arkiv - INRIKES (inrikesmagasin.se)


Comments


bottom of page