top of page

SkrotSmart sponsrar Martin Enlund

#enlundmotorsport #skrotsmart #smveckan #rally #rallycross SkrotSmart går in som stor sponsor till Martin Enlund den unge talangen från Västerås inom Rallycross.


Martin satsar stort inom sin klass Supercar Lites, i rallycross 2022. Han hade nu närmast laddat för SM-veckan i Piteå, men Supercar Lites klassen ströks med anledning av för få anmälda pga reparationer. Detta var svårt att acceptera för en tävlingsglad rallycrossförare som Martin och som tur var öppnades det upp en möjlighet att i stället köra Rally under SM-veckan 2022. Kaxigt nog är det rally för fyrhjulsdrivna fordon.


- Köra ska jag, men jag är såklart ödmjuk för resultatet då det är en helt ny gren för mig. Men detta är en oerhört spännande chans att få tävla och visa upp vad jag går för, säger Martin Enlund. Den största skillnaden mellan motorgrenarna Rally och Rallycross är att i Rallycross har du chansen att planera din körning på bana och är ensam förare i bilen. Rally som ju körs på vägar, så kallade "specialsträckor" får man inte chansen att planera på samma sätt utan får helt förlita sig på kartläsaren som läser upp sträckan under körningens gång. Martins barndomsvän Christer Karlsson ställer upp som kartläsare och har med största entusiasm tagit sig an uppgiften. - Detta kräver ett tight teamwork även i bilen, som ska bli jättespännande, säger Martin.

Det krävs en del mod

Rallycross som sport kräver mod, när det ibland är tuffa banor med hopp. Att sedan våga göra debut som rallyförare i en helt ny gren under SM-veckan, påvisar just mod och vilja. Det visar Martin och hans team verkligen prov på. SkrotSmart med flera stöttar Martin i sin satsning. - Det här kommer att bli en häftig resa, så häng med oss i våra kanaler under året, avslutar Martin Enlund.

Tävlingarna i SM-veckan är flyttade från Piteå till Mojärv utanför Kalix och direktsänds i SVT under fredag 25 mars. Här presenteras ungdomar inom motorsport som sponsrar av SkrotSmart 2022 Följ Martins team här

bottom of page