top of page

Restriktionerna hävs – men rekordhöga pandemipriser på metallMånga är glada åt att restriktionerna släpptes denna vecka, men SkrotSmart vill även påminna om att ”pandemipriserna” på metaller är fortsatt rekordhöga ett tag till!

- Bra läge nu att återvinna metaller i vår och kanske gå på konsert för pengarna, säger en peppad Robin från SkrotSmart i Västerås.


Norrlänningen Robin Öman har lång erfarenhet inom metallindustrin och är


en av dem som hjälper kunder att återvinna metall hos SkrotSmart i Västerås.

- Vi tar emot flera nya och gamla kunder varje dag i vår Drive-In på Arnbomsvägen, här återvinner vi allt från bilbatterier, tömda motorer, takpaneler i aluminium och trasiga kopparkittlar. Det är alltid roligt att smidigt kunna hjälpa till, nyss registrerades en ny kund som kom med 8 olika bilbatterier, och åkte glad härifrån med över 1000kr extra på kontot till dagens pris. Vi vill att fler ska förstå miljönyttan i metallåtervinningen och vad man faktiskt får tillbaka i plånboken, säger Robin.

- Så som prisutvecklingen är nu så är det hög tid att komma hit för metallåtervinning till de fortsatt rekordhöga priserna. Man tjänar fortfarande mer än nånsin just nu, tipsar Robin. Ju högre kvalitetsgrad av aluminium och andra metaller det är på skrotet, desto


mer får man betalt. Vi hjälper självklart till på plats, men om man sorterar metallerna för sig hemma och t ex klipper bort plasthöljen och icke-metaller, så får man än mer betalt. Hur länge kommer det vara rekordhöga priser? Detta prisfenomen inom metallåtervinning beräknas åtminstone bestå fram till sommaren innan pandemins effekter kanske börjar avta enligt prognoser från Europa. Det beror på bland annat på att transporter komplicerats och råvaror av metall varit svårare att få tag för nyproduktion. Gällande aluminium som är den metall som återvinns mest i världen, ökar till och med priserna just nu. Så för den som vill tjäna lite extra är det läge att passa på innan det kanske återgår till det mer normala, kanske alltså redan till sommaren.

Robin Öman välkomnar fler kunder till SkrotSmart i Västerås.

bottom of page