top of page

Är det skillnad på stål och stål? Louise från SkrotSmart förklarar


SkrotSmart finns i 8 städer i Sverige och hjälper hantverkare, mekaniker, skrothandlare och privatpersoner att hantera sitt metallskrot och få smidig direktutbetalning. Louise Jönsson är kundmottagare i Halmstad, hon tar emot många kunder varje dag som kommer med sitt metallskrot. Frågan som ofta ställs är, vad får man mest för och är det tex skillnad på stål och stål?

Hej Louise, är det skillnad på stål och stål?

Hej! - Ja det är skillnad på stål och stål. I det hela sett så handlar det om vad det är för recept på stålet och dessutom storleken på godset. Det finns klassificeringsbestämmelser som reglerar värdet av stålskrot, där tex klass 11 är prima stålskrot och sen klassas det bättre eller sämre utifrån det.

Vad för metallskrot med järn är vanligast att kunder kommer förbi med? - Det vanligaste metallskrotet som våra kunder kommer med är - Det vanligaste metallskrotet som våra kunder kommer med är plåtfälgar från bilen, diskmaskin, cyklar och övrigt hushåll- eller lantbruksskrot.

Har det varit något speciellt udda som ni lyckats hjälpa till att återvinna? - Ja udda saker kan ju självklart komma in då och då. Vi har vid ett tillfälle fått in delar av en solpanel som hade slutat fungera, då hade kunden tagit isär hela solpanelen och sorterat upp allt material och vi fick in bla koppar som kunden naturligtvis fick bra betalt för.

Vad för metallskrot utan järn är vanligt att ni tar emot och varför är det mer värdefullt? Metaller utan järn är mer eftertraktade på marknaden i återvinningsbranschen, pga att marknaden vill ha det så blir ju naturligtvis priserna högre och stiger då och då. Vi tar även emot många företagare som kommer med skrot som de har rivit på arbetsplatser samt att de har med sig restmaterialet från nybyggen. Det kommer även många elektriker som kommer och säljer kablar av olika slag.

Nu efter jul och nyår, är det ju ett superläge att komma förbi med sitt metallskrot till er för att fylla på kassan. Vad ska man tänka på innan man kommer till er? - Vi på SkrotSmart hjälper alltid till att sortera på plats, men om man har tid att sorterat upp materialet så gott det går redan när man lastar materialet hemma – så får man ännu bättre betalt. Våra kunder behöver ha med sig en giltig legitimation och bankkontouppgifter inkl clearingnr.

Vad tycker du är roligast med att jobba på SkrotSmart? - På SkrotSmart träffar jag folk varje dag och det tycker jag är jättekul! Våra kunder kommer med allt möjligt och de blir ofta överraskade över att de får betalt för grejerna de egentligen tänkte köra till tippen. Vi har även många företagare som kommer med skrot för att få betalt och samtidigt säkerställa bolagets hållbarhetsprocess. SkrotSmart | SkrotSmart - för smarta återvinnare | Mynewsdesk

bottom of page